Bild som illustrerar Liften Isaberg MTB 3

Äventyrsberget Isaberg

Välkommen till äventyrsberget mitt i hjärtat av Småland

Det finns alltid något att göra på Isaberg. Vad sägs om:

Mountainbike

Välkommen till södra Sveriges största bike park!

Leder för alla 
På Isaberg finns mer än 25 uppmärkta MTB-leder som bjuder på många sköna mil både på och runt berget. Lederna är färgkodade från enkelt grönt till utmanande svart. Några är flowleder nedför berget som kräver teknik och erfarenhet i varierande grad. Andra är ringleder i terrängen med växlande krav på kondition och benstyrka.

Teknikområde
För den som önskar utveckla sin teknik eller bara ha lite kul finns här även ett 6 hektar stor teknikområde. Här finns teknikleder utrustade med drop zones, step-up, hopp, doserade kurvor, stenkistor, XCO-leder och en helt grym 2500m² pumptrack i världsklass med massor av möjligheter för både små och stora MTB-cyklister.

Liftburen cykling - den snabba och enkla vägen upp
För den som föredrar downhill och flow nerför finns det ett nätverk av leder som ringar sig nerför berget.
Här finns något för alla, oavsett önskemål om längd, banprofil, fallhöjd och krav på teknisk färdighet, eller mod!
6-stolsliften tar dig helt utan ansträngning upp till toppen av berget med cykel för att sedan susa nerför berget. 

Adrenalinrusande fart i utmanande Pumptrack

På Isaberg finner du en VM-certifierad pumptrack som både är en sportanläggning och en lekplats. En samlingspunkt för spontanidrott och en krävande tävlingsarena. Pumptracen är 2 600m2 stor med både seniorbana på 293m, två wallrides som extra krydda, och en bana på 77m för juniorer. Totalt 370 m fartglädje!

Med rätt timing, balans och kraft kan en pumptrack vara bland det roligaste du kan göra på hjul - oavsett om det är MTB, BMX, kickbike eller skateboard. Men, samtidigt som du med rätt teknik bygger upp en imponerande hastighet måste du ha full kontroll när hopp, pucklar och kurvor fort rusar mot dig.

Bild som illustrerar MTB Isaberg Bild som illustrerar Isaberg MTB 1

Discgolf

På Isaberg Mountain Resort kan du i en utmanande bana i bergets backar spela discgolf. En aktivitet som både kräver precision och kondition. Här tar du dig runt banan till fots eller med liften till toppen.

Minigolf

För den minigolfsugne finns det en spännande äventyrsgolf på Isaberg Mountain Resort med spännande utmaningar. I ett kuperat landskap där du ska klura ut en framkomlig spellinje och med nerverna under kontroll undvika bunkrar, olika hinder och kluriga fällor längs med vägen. Garanterat kul för alla åldrar.
Mer traditionell minigolf finns i stationsparken mitt i centra Anderstorp och vid Hörsjöns camping och utomhusbad.

Höghöjdsbana - Äventyr bland trädtopparna!

Isaberg Tree Top Adventure är höghöjdsbanan som är lite vad du själv vill göra det till – en rolig fritidsaktivitet för hela familjen eller en adrenalinfylld utmaning som verkligen testar dina gränser!

En höghöjdsbana är en rolig kombination av lek, klättring och äventyr där alla kan hitta en spännande utmaning att övervinna. Vi törs lova att du kommer att klara mer än du tror och stärka ditt självförtroende, samtidigt som du får en rolig upplevelse som du garanterat aldrig glömmer.

Du förflyttar dig mellan plattformar uppe i träden längs banor på olika nivåer med hinder. Det kan till exempel vara balansgång, klätternät, repbroar, hopp eller ziplines. Det finns allt från enkla hinder till riktigt hisnande fysiska och mentala kraftprov på upp till 16 meters höjd. Totalt 67 utmaningar, varav 19 ziplines,  fördelat på 8 banor.

Bild som illustrerar Sport Bild som illustrerar Discgolf Isaberg

Hinderbanan med full fart

På Isaberg finns en OCR hinderbana på 1,1 km där du möts du av 17 utmanande hinder i form av väggar, table tops, monkeybars, Romerska ringar och balansstockar. Här finns även en slackline zone.
Utmana dig själv och förbättra din styrka och snabbhet!

Obstacle Course Racing - hinderbana
I OCR-banan fokuserar du på att träna din kropp i kondition, smidighet och styrka samtidigt som ditt psyke får jobba för högtryck när du kämpar dig igenom alla hinder. Efter ett pass har du förhoppningsvis bättrat på din kondition, tränat de flesta stora muskelgrupperna och de viktiga core-musklerna. Och dessutom haft riktigt kul!

Barnhinderbana

Det finns även en rolig och spännande hinderbana för dom minsta benen med mycket hopp och spring. Balans- och klätterhinder varvas med småkluriga ”inte-nudda-marken-utmaningar”. Passar åldrarna 4-10 år.

Rodel, en upplevelse för dig som gillar lite fart och pirr i magen

På Isabergs Rodelbana kan du uppleva svindlande glädjerus i Äventyrsbergets branter året om. Banan består av 1 kilometer räls som vindlar nedför berget i sugande kurvor och hisnande fall, så gillar du lite fart och pirr i magen är det här verkligen något för dig. Här krävs ingen utrustning och eftersom en rodel rymmer både en vuxen och ett barn är aktiviteten perfekt både för liten som stor.

Bild som illustrerar Isaberg Hinderbana Bild som illustrerar ISABERG RODEL

Bada

Vad hör sommaren till om inte bad och vattenlek? Med sjön intill har du bästa tänkbara läge för härliga dopp. Här finns strand, hopptorn, trampolin och rutschkana.

Bastuflotte

På Isaberg finns en mysig bastuflotte vid sjön är verkligen en härlig upplevelse. Lugnt, fridfullt och vackert.

Bild som illustrerar Terrasstrappa Isaberg Rastplats II Bild som illustrerar Terrasstrappa Isaberg Rastplats