Bild som illustrerar Matstudion Raggmunk

Matupplevelser

Varför inte prova på att laga er egen mat, gå en kurs med andra eller ta med kompisgänget och lär dig hur man lagar mat över öppen eld eller hur man tillverkar ostkaka på gammalt vis eller pizza som en italienare.

Matstudio på Isaberg Höganloft

Ren luft, stilla skogsbrus och doften av kokkaffe gör något för varje människa. Låt lägerelden blir er verkstad och vår smålandsluft ett verktyg för energi och nya idéer. Rök från eld, heta sotiga gjutjärnsgrytor och naturliga råvaror blir till sist en underbar och efterlängtad måltid. Låt personalen ta med dig på ett gastronomiskt äventyr över öppen eld i ett rum i smålandsskogen.

Välj mellan följande upplägg:
- Vildmarksgourmet
- Lägereldsmorgon
- Skogsmåltid
- Burgarbygge

Matstudio på Loftet
Höganlofts matskolor är ett perfekt sätt att möta människor och mat! Att tillsammans hantera underbara råvaror, diskutera recept och hålla fingrarna i styr med riktigt vassa knivar i doften från god mat och smaken av ett gott vin skapar relationer för livet.

Välj mellan följande upplägg:
- Köksäventyret
- Mästerkocken
- Vin & Mat

Sommarkurser på Stora Segerstad Naturbrukscentrum

Vid Stora Segerstad Naturbrukscentrum kan du lära dig att baka ostkaka medan du får en avkopplande vistelse på det sommaröppna vandrarhemmet. 
Du får lära dig att baka äkta småländsk ostkaka. Du får lära dig hur det går till att få mjölken att ”löpa” (ysta sig). Resultatet blir en 1,2 liters ostkaka som du får med dig hem. Efter baket bjuds det på olika sorters bröd som är bakat av vassle och naturligtvis ostkaka med sylt och grädde

Pizzabak på Erikson Cottage

Samla familj, vänner eller kollegor till en oförglömlig stund där ni med guidning får uppleva känslan av att vara napolitansk pizzabagare. Den vedeldade, italienska, pizzaugnen (som väger 1 ton och ger en gräddningstemperatur på uppemot 500 grader) garanterar perfekt gräddning enligt napolitansk tradition. Förutom smakupplevelsen utlovar Eriksons en härlig matlagningsstund med samarbete, skratt och mjöliga händer. Öl/vin/fullständiga rättigheter.
(Minimum 8 personer)

 

Bild som illustrerar Eiksoncottage Bakapizza Bild som illustrerar Eiksoncottage Bakapizza 1