Oskar Hiljemarks smultronställen

Oscar Hiljemarks smultronställen

Fotbollspoffs, lagkapten och tränare

Oscar Hiljemark är född och uppvuxen i Gislaved. Han startade sin fotbollskarriär i Gislaved IS. Endast 18 år gammal debuterade Oscar i Allsvenskan för Elfsborgs IF och sedan fortsatte karriären utomland. De senaste 10 åren har Oscar varit fotbollsproffs i både Italien, Holland, Ryssland, Grekland och Danmark. År 2015 blev Oscar europamästare med U21-landslaget, där han även var lagkapten. Han har även spelat 28 A-landskamper för Sverige Idag är Oscar tränare för Superliga-klubben Ålborg.

Oscars Smultronställen 

Jag älskar att spendera tid “hemma” i Gislaved med familj och vänner. Det blir tyvärr inte så ofta men Gislaveds kommun och dess härliga natur och mysiga ställen ligger mig varmt om hjärtat och dem ger en härlig känsla varje gång jag besöker dem.

Alanäs och området runt Malensjöarna

Detta är en av platserna som har en speciell plats hos mig. Varje sommar brukade Vi besöka stranden i Alanäs tillsammans med min Mormor och Morfar. Genom åren blev det en fin och härlig tradition vi hade tillsammans. De härliga små stränderna, bouleturneringarna och grillkvällarna med familjen precis intill vattnet och i naturen är minnen som etsat sig fast.

Isaberg GK
Då sport alltid intresserat mig och tävlingsådran är stark inom familjen är golfbanan en plats jag gärna och ofta besöker när tillfället ges. Isaberg GK har fantastisk natur, två utmanande banor med olika karaktär och ett träningsområde i toppklass. Timmarna försvinner snabbt när man tillbringar en sommarkväll på Isaberg GK.
Att sedan besöka restaurangen och avnjuta god mat och dryck på balkongen med utsikt över det 18:e hålet gör det hela till ett minnesvärt besök.

Bild som illustrerar Golf Bild som illustrerar Gislaved T.4

Bolmen
Som ungdom spenderade jag ofta tid på Bolmen tillsammans med min far och hans nära vänner. Det var ofta fiske som stod i centrum men vill man inte spendera hela dagen på sjön med fiske eller roliga vattenaktiviteter kan man stanna till för en padel eller boulematch i Kårehamn. På somrarna är vi ofta vid Bolmen, både med vänner och familj.

Bild som illustrerar Bolmen Farja Bild som illustrerar Bolmen

Vik och området runt Nissansjöarna
Detta är en plats som ligger både mig och min familj extra varmt om hjärtat, så varmt att vi köpte vårt första hus i Vik sommaren 2020. Området runt Nissansjöarna bjuder på fantastisk natur med bad och grillplatser, promenadleder i skogen och den lite mer aktive kan njuta av den fina kanotleden Nissan. Hestravikens värdshus bjuder på spa och fina övernattningsmöjligheter och i restaurangen kan man avnjuta härliga luncher och bra middagar.