Bild som illustrerar Släthult kor

Släthultsboden

Släthultsboden 

Gården Norra Släthult ligger strax utanför Smålandsstenar och drivs av Kalle och Kristine. På gården finns ett hundratal kor och kalvar. Kalle och Kristine brinner för lokalproducerad mat och möjligheten att kunna erbjuda kött från den egna gården direkt till konsumenten.

I den fina gårdsbutiken ”Släthultsboden” kan du köpa hängmörat kött av hög kvalité och Idas ostkaka. Ida som är skaparen till receptet föddes på 1880-talet. Receptet har sedan gått i arv inom familjen i över 100 år. Idag bakas den av Idas barnbarnsbarn Kristine. I gårdsbutiken finns även sylt, marmelader, kryddor, såser, dressingar, bröd och hantverk.

På gården föder man även upp Ardennerhästar och under sommaren kan du få en riktigt sötchock av alla små föl som hoppar runt i hagen. Kalle och kristine erbjuder häst- och vagnsturer för upp till 10-12 personer. Den vanligaste turen går på slingriga skogsvägar ner till vackra Släthults kvarn som byggdes på 1500-talet. Här finns det möjlighet att avnjuta en fika och njuta av de vackra omgivningarna

Bild som illustrerar Släthultsstubbe