Bild som illustrerar Övergårdens Tvål 1 Jul Edition 1312X488 (1)

Tips på lokalproducerade julklappar

Ge bort en lokalproducerad produkt eller upplevelser. Här finner du tips på olika produkter och presentkort på t.ex. spa, restaurangbesök, konserter, motorsportupplevelser och skipass.

Äventyrliga julklappar

På Isaberg finns äventyr för hela familjen året runt. Med Isabergs presentkort kan du ge bort en oförglömlig upplevelse i t ex höghöjdsbanan, rodelbanan eller mtb-lederna nerför berget. Under hela november erbjuder även Isaberg 20% på sina säsongs-SkiPass.   

Bild som illustrerar ISABERG Slalom Bild som illustrerar Isaberg Vinter Rodel

För den som gillar spänning och utmaning vill vi även tipsa om presentkort på Modulen beach och klättercentrum som erbjuder både bouldering, repklättring och beachvollybollplaner. Kontakta Modulen för att köpa presentkort. 

Meetup på Hotell Nissastigen erbjuder shuffleboard. dart, biljard, golfsimulator, skönt häng och mat. Här finns något som passar alla; sportnörden, yngsta familjemedlemmen eller pensionärsgänget. Presentkort kan köpas i hotellreceptionen. 

Bild som illustrerar Modulen Beach & Klattercenter Bild som illustrerar Meetup Far Anvandas Till Visit Gislaved

Julklappar till livsnjutaren 

Skäm bort någon du tycker om med en härlig Spa-upplevelse på Hestravikens Riverside Spa. Njut av olika behandlingar, bastu och varma bad med oslagbar utsikt.

Bild som illustrerar Fotograf Vagsund.Se 9J7A8460 Kopiera Bild som illustrerar Fotograf Vagsund.Se 0D0A1438

Ge bort en övernattning i den unika stugan Nöjders Ro som ligger avskilt i skogen vid en liten tjärn. Stugan som är modernt och smakfullt inredd saknar el. Maten lagas utomhus eller på vedspisen och ordnas enkelt via Bönabo Norrgårds matpaket. Varmvattnet till duschen värmer du själv- allt för att hitta en annan rytm och vara lite mer här och nu. På kvällen kan du mysa vid elden ute, lyssna på sprakande av vedspisen eller njuta av ett varmt bad i den vedeldade tunnan.  

Hos Mindfullnestorpet kan du köpa julklappar som vårdar både kropp och själ t ex ett presentkort på "Friskvårdsguidning i naturen", Mindfullness-utbildning eller MindMassage. Kontakta Mindfullnesstorpet för att köpa presentkort. 

Bild som illustrerar Bonabo 1312 Pxl (2) Bild som illustrerar Bönabo Stuga

Smakfulla julklappar

För den som gillar smakfulla julklappar vill vi tipsa om presentkort på olika restaurangupplevelser. Njut av en härlig frukostbuffé, söndagsbrunch eller en trerätters middag med levande ljus.

Restaurang Höganloft erbjuder lunch och a la carte och menyn är inspirerad av Småländska smaker.

Hestraviken erbjuder frukost, brunch, lunch och a la carte. Matlagningen har rötterna i den Svenska traditionen och hämtar inspiration från medelhavskosten.

På Hotell Nissastigen kan du äta en god lunch på nya restaurangen Epok eller en mysig middag på Meetup där du även kan spela biljard, shuffelboard, dart mm. Presentkort köpes i hotellreceptionen. 

Bild som illustrerar Hestraviken Foto Hestraviken 1 Bild som illustrerar Isaberg Hoganloft Mat

Hos Isabergsregionens gårdsbutiker kan du köpa lokalproducerade och smakfulla julklappar. 

Släthultsboden 

Släthultsboden erbjuder lokalproducerad mat såsom hängmörat nötkött från gården, korv, rökt kött och hamburgare. Hembakt ostkaka bakad enligt gamla småländska mathantverkstraditioner. Must, sylt, honung med mera från andra lokala producenter. Handla till julbordet, eller varför inte en matkorg med delikatesser eller presentkort att ge bort i julklapp. Öppettider: se Facebooksida 

Bönabo Norrgård

Hos Bönabo gårdsbutik kan du handla nöt, gris och lammkött från djur uppfödda på gården. Här finns även ägg, lokalproducerad honoung, kryddsmör, senap mm. och annat småskaligt hantverk. 

Bild som illustrerar Emma1 (1) Bild som illustrerar Faren

Julklappar till den motorintresserade 

För den som gillar mullrande motorer, lukten av gummi och sprättande grus vill vi tipsa om presentkort på Scandinavian Kartway eller ett årskort till Lejonen Speedway.

Fram till den 23/12 erbjuder Lejonen 250 kr rabatt på sina årskort.

Bild som illustrerar Lejonen Speedway Foto Svalins Foto (1) Bild som illustrerar Gokart

Lokalt hantverk 

I Isabergsregione kan du handla vackra föremål och produkter som har formats av en kunnig hantverkare. 

Övergårdens tvål

Övergårdens tvålar tillverkas för hand hemma på gården i Ulvestorp. Varje recept är unikt och tvålarna är framtagna med högkvalitativa, ekologiska råvaror och tillverkningen sker i små batcher, för att säkerställa en hög kvalitet på slutprodukten. Tvålboden i Ulvestorp är alltid öppen. Det går även bra att beställa via DM på Facebook. 

Bild som illustrerar Tvålbod Bild som illustrerar Övergårdens Tvål 1 Jul Edition 1312X488

Julklappar till den musikintresserade

För den musikintresserade vill vi tipsa om Gislaveds Symfoniorkesters fantastiska vårprogram med bland annat Marlena Ernman och Vivaldis årstider. 

Bild som illustrerar Musik i julbrådskan

Lokalproducerade produkter 

I vår regionen tillverkas många välkända produkter och varumärken. Vem skulle inte bli glad över att få någon av dessa småländska produkter i julklapp!

🎁 En Skeppshultpanna
🎁 Ett par Hestrahandskar
🎁 Ett designträd från Lonneberg
🎁 En spännande bok från Isaberg förlag
🎁 En designstol från Stolab
🎁 En Skeppshultscykel 
🎁 Hallmöbler från Essem design
🎁 Dalhems Gardenbox ”Årets trädgårdsprodukt 2023”
🎁 Möbel från Tenzo 
🎁 En Skeppshultsstege
🎁 Möbler och inredningsdetaljer från SMD

 

Bild som illustrerar Skeppshult Gjuteri 1 Bild som illustrerar Hestra Handsken 2 Bild som illustrerar SMD Design 1

Västbokortet 

VästboKortet är gåvan som passar alla. Kortet gäller i mer än 85 lokala butiker i Gislaved kommun. Handla där du bor, bättre än du tror!

Bild som illustrerar Västbokortet Juledition 1312 Bild som illustrerar Västbokortet Kopiera2