Vinter i Isabergsregionen

Grillplatser

Koka ditt kaffe, grilla och laga din mat. Tänk att maten smakar så mycket godare utomhus. 

Att grilla över öppen eld är både gott & mysigt, en upplevelse i sig.  Nedan kommer några tips på var du hittar fina grillplatser i vår del av Småland. 

Öreryd
En fin rastplats med två vindskydd. På rastplatsen finns även grillplats, vedförråd, toalett, soptunna och informationstavla.

Alabo
Denna rastplats ligger högst upp i norra kommundelen.
På rastplatsen finns ett vindskydd, grillplats, vedförråd, toalett, soptunna och informationstavla.

Hestra/Isaberg
Inne i Hestra finner du grillplatser vid Agnsjön, Skogslekplatsen och 
Enevägens lekplats.
Åker du vidare till Isaberg finns det fina grillplatser nere vid badplatsen.

Värö naturreservat

Värö är ett populärt utflyktsmål. Runt hela ön går en strövstig som är ungefär 800 meter lång. På Janssons udde i öster, finns både vindskydd, dass och eldstad med ved.

Algustorpasjön
Mysig rastplats med vacker utsikt över sjön.
Vid lägerplatsen finns ett vindskydd, eldstad, vedförråd, toalett, soptunna och informationstavla

Bäckshult
Fin rastplats på kullen. Här finns ett vindskydd, eldstad, vedförråd, toalett, soptunna och informationstavla. Toaletten finns ca 50m längre upp från vindskyddet.

Hägnalian
Lägerplatsen vid Hägnalian ligger i ett skyddat läge vid en skogsväg. Vid lägerplatsen finns eldstad, vedbod, torrtoa och vindskydd.

Båraryd
Vid lägerplatsen i Båraryds by finns ett vindskydd, eldstad, vedförråd, toalett, soptunna och informationstavla.

Mjösundet
Lägerplatsen vid Mjösundet ligger vackert på en udde med utsikt över Majsjön. Vid lägerplatsen finns eldstad, torrtoa och vindskydd.

Leabo sand
Lägerplatsen Leabo Sand ett stenkast från en vacker badplats vid Sävsjön. Vid lägerplatsen finns eldstad, torrtoa och vindskydd.

Rönnegården

Trevlig rastplats med vindskydd som har presenning som man kan fälla ner för att slippa bl.a. mygg och knott. Här finns grillplats, vedförråd, toalett och soptunna finns uppe på backen bakom vindskyddet.

Gislaved
Grillplatser finner du vid Rödjan, utmed Natur- och kulturstig Nissan, vid Holmen, Gullviveskolan, Linnégatan, Seths hage och vid Rastadammarna.

Vid Holmen erbjuds en helt ny lekplats, utegym och fyra grillplatser varav två i form av grillstugor och dessutom bästa pulkabacken i Gislaved på vintern och ett utmärkt fiskeställe på sommaren. 

Anderstorp
I Anderstorp kan du grilla vid Moen/Drakaberget, på ekekullen och vid Jonsbo. Alla dessa platser erbjuder dessutom perfekta pulkabackar. Så packa picknickväskan och ta med pulkan för en mysig dag.

Vid Anderstorps Stormosse finns även en fin grillplats, så här kan du passa på att lyssna och se fåglar samtidigt som du njuter av grillat. 

Reftele
I Reftele finner du grillplatser vid Sjödells arena, Ölmestadsskolan,
Scoutstugan och vid Rönneljung.

Boberg
På lägerplatsen finns det eldstad, soptunnor, vedförråd och mulltoaletter. Under perioden maj till oktober fylls det på regelbundet med ved.

Burseryd
Här finner du en grillplats med ett vindskydd vid Bureskolan.

Bild som illustrerar Grillplats Bureskolan Bild som illustrerar Grillplats Bureskolan Pinnbrod

Broaryd
Här finner du en grillplats vid fotbollsplanen. 

Skeppshult
Rastplatsen som ligger längst söder ut på kanotleden. Här finns vindskydd, grillplats, vedförråd, toalett och soptunna på plats.

Grävlingbacken
Grävlingabacken ligger i Fegens naturreservat och är lättillgänglig med bil, kanot och till fots. Från vindskyddet har du en vacker utsikt över sjön. En trave ved gör att de två eldstäderna står redo för en brasa.
Förbi går vandringsleden Gislavedsleden som fortsätter norrut över Sandvik till lägerplatsen Boberg.
Vid lägerplatser finns eldstad, soptunnor, vedförråd och mulltoaletter. Under perioden maj till oktober fylls det på regelbundet med ved.

Smålandsstenar
Här finner du två olika rastplatser vid Åtteråsskolan och fotbollsplanen. 

Ågård
Rastplats med Nissan rinnandes både framför och bakom vindskyddet. På rastplatsen finns ett vindskydd, grillplats, ved, toalett, soptunna och informationstavla

Allmänt om rastplatser utmed Nissan
Utmed Nissan finns åtta rastplatser där rastning och övernattning kan ske om man har en kanotcheck som är knuten till kanotleden.
Varje rastplats innehåller vindskydd, vedförråd, grillplats, soptunna samt toalett. På rastplatsen finns även informationstavla med regler och bla. allemansrätten.