Bild som illustrerar Isaberg MTB Kurser & Guidning

Höstkul för familjen

Under hösten finns det en massa kul att att göra i Isabergsregionen. Skapa härliga familjeminnen och njut av riktig kvalitetstid med familjen. 

Höstlovskul på Äventyrsberget

På Isaberg finns alla möjligheter till ett aktivt och roligt höstlov. Stretcha smilbanden på äventyrsgolfbanan, ge hela kroppen en omgång i höghöjdsbanan, i hinderbanan eller på MTB-cykeln på såväl leder, teknikbanor som pumptracks, i södra Sveriges största Bike park. 

Bild som illustrerar Isaberg Rodel Bild som illustrerar Hoghojdsbana2 Bild som illustrerar Isaberg MTB

Höstmys för hela familjen på Hestraviken

Skäm bort familjen med några härliga höstdagar på Hestraviken. Njut av god och närproducerad mat, vackra skogspromenader, cykel och kanotturer. Ta med familjen till Isabergs äventyrslekpark, klättra i höghöjdsbanan, åk rodel eller spela äventyrsgolf.  Njut av varma och kalla bad i det naturinspirerade Riverside Spa. Under höstloven 16-22 oktober samt 27 oktober - 5 november är även barn i åldern 8-14 år välkomna 

Bild som illustrerar Riverside Corner 53 (002) Bild som illustrerar Fotograf Vagsund.Se 0D0A8265 Kopiera Bild som illustrerar Paddla I Sjoar (1)

Härliga höstdagar på Store Mosse naturreservat

Store Mosse erbjuder imponerande vidder, som för tankarna till fjällvärlden. Vandringslederna på Store Mosse går över spångar och varierar i längd mellan 500 meter och 14 kilometer. Den 500 meter långa sagostigen - Skogstrollens stig, är ett roligt alternativ för barnfamiljen. Längs stigen får du träffa små troll, vättar, smådjur, fåglar, fjärilar, blommor och lavar. För dig som är fågelintresserad eller vill njuta av utsikten finns ett fågeltorn som är 12 meter högt. I parkens naturum kan man studera fåglar inomhus genom ett stort panoramafönster, läsa om mossens historia och ta del av olika utställningar och aktiviteter för båda stora och små.

Nationalparken Store Mosse Bild som illustrerar Store Mosse Nationalpark1 Sven Hedlund Bild som illustrerar Store Mosse Nationalpark2 Sven Hedlund

Upplev det småländska höstlandskapet med höst- och vagn

Norra Släthult erbjuder häst- och vagnsturer med Ardennerhästar året runt. Den vanligaste turen går på slingriga skogsvägar ner till vackra Släthults kvarn som byggdes på 1500-talet, där ni kan fika och njuta av omgivningen. Turen tar cirka 2 timmar (40 min körning med häst). Vagnen rymmer 10-12 personer. Boka gärna till deras hembakade ostkaka till din tur. Ostkakan är helt och hållet ett hantverk som bakas enligt ett gammalt familjerecept. 

Bild som illustrerar 245646851 2208905622585380 3173584723784504775 N Bild som illustrerar Donna Till Kvarnen 2 Kopiera

Grilla korv och marshmallows över öppen eld 

Att grilla över öppen eld är både gott & mysigt, en upplevelse i sig. Njut av höstens friska luft och färger vid en grillplats i Isabergsregionen. 

Vandra och lev vildmarksliv på Gislavedsleden

Roliga inomhusaktiviteter 

Vid ruskigt väder erbjuder Isabergsregionen flera roliga inomhusaktiviteter t ex klättring, beachvolleyboll, bowling, shuffelboard mm. 

Bild som illustrerar Bowling Bild som illustrerar Meetup Far Anvandas Till Visit Gislaved Bild som illustrerar Modulen Beach & Klattercenter