Bild som illustrerar Bonabo 1312 Pxl (1)

Bönabo Norrgård

Välkommen till Bönabo Norrgård, Svenska landsbygden när den är som bäst.

Bo off-grid i vår unika stuga Nöjders Ro, omgiven av vatten och skog. Träffa våra olika djur eller gör ett besök i vår gårdsbutik.

Bo helt ostört i en skogsglänta, i direkt anslutning till vatten. Stugan låter dig som gäst komma till en plats så nära naturen man kan bara komma. Tystnaden är total och vi vågar lova en upplevelse utöver det vanliga!

Stugan är unik på många sätt. Dels för hur den ligger, men samtidigt för hur den är byggd. Nästan allt virke kommer från egen skog, förädlad av Lars med hjälp av ett lokalt litet sågverk. Själva idén var att ta tillvara på så mycket som möjligt, vilket fick till följd att alla delar som blir av en sågad stock faktiskt sitter på stugan. Bakarna (den rundade delen) ligger på taket, och brädorna sitter som väggbeklädnad. Hängrännorna är också gjorda av samma virke och infästningen av en lokal smed.

Invändigt är stugan inredd toppmodernt, med den lilla detaljen att det faktiskt saknas el och vatten. Det har de löst genom vattendunkar med fotpump och en förbränningstoalett. Man kan alltså både duscha, gå på toa och diska- men det betyder att man behöver värma sitt vatten själv till duschen eller till diskvattnet. Det är också väldigt dålig telefon-täckning vid stugan, och platsen valdes delvis på grund av det. Här tror man att alla människor mår bättre av att vara här och nu, och lite mindre beroende av telefoner och wifi, och här finns inget alternativ!

Bild som illustrerar Bonabo 1312 Pxl (2) Bild som illustrerar Bonabo 1312 Pxl (3)

När du bor i Bönabo finns det massvis med sätt att kunna maxa din vistelse med upplevelser. Kanske vill du plocka dina egna frukostägg? Vara med i jordbruket med häst? Kanske vill du bara klappa våra får eller lyssna på det rofyllda ljudet av en ko som idisslar? Möjligheterna är många, och vill man hellre bege sig ut i skogen med en fikakorg så löser värdparet det. 

Bild som illustrerar Faren Bild som illustrerar Hast