Musikupplevelser i Isabergsregionen

Musikupplevelser

I vår del av Småland är musiken ett viktigt inslag i vardagen. Vi är mycket stolta över våra musiker som ofta bjuder in till fantastiska konserter.

Gislaveds symfoniorkester

Gislaveds symfoniorkester är en unik sammansättning av professionella musiker, duktiga fritidsmusiker och talangfulla ungdomar. Både nationella och internationella musiker har skolats här. Gislaveds symfoniorkester erbjuder ett gediget konsertprogram med olika gästartister. För mer information om konsertprogem och biljetter besök deras hemsida.

Gislaveds kammarkör

Gislaveds kammarkör leds av den dynamiske dirigenten Ricky Burton. Under hans ledning har kammarkören erövrat ett avancerat à capella-program för sex-åtta stämmor. Kören har bland annat turnerat i Danmark, Tyskland och England. Gislaveds kammarkör samarbetar regelbundet med Gislaveds symfoniorkester och har samarbetat med olika sångare och musiker, bland andra Titti Sjöblom, Tommy Körberg, Rebecka Törnqvist etc. För mer information om konsertprogram och biljetter besök deras hemsida.

Gislaved Drum and Drill Corps

Gislaved Drum Corps är en slagverksorkester som består av ca 35 ungdomar i åldrarna 12-22 år. Orkesterns olika sorters trummor, xylofoner, marimbor och klockspel skapar underbara rytmer och melodier. Framför orkestern dansar och drillar 12 drillflickor. Gislaveds Drum and Drill Corps har fått stor uppmärksamhet både nationellt och interantionellt och erbjuder konserter, parader och sambatag runt om i Sverige och utlandet. För mer information om turnéprogram besök deras hemsida.

Gislaved Storband

Gislaveds storband har levererat jazzmusik till Småland och resten av världen i över 50 år. Storbandet som består av 13 blåsare, komp och två sångerskor som spelar jaxx, soul och pop i en skön blandning. Genom åren har storbandet samarbetat med flera av den svenska jazzens storheter som Svante Thuresson, Viktoria Tolstoy, Roger Pontare, Anders Berglund, Lill Lindfors och många fler. För mer information om konserter och biljetter besök deras hemsida.