Bild som illustrerar Katabo Huset

Kätabo Hunting Lodge

En jaktupplevelse på en gammal jakt och fiskegård i nordvästra Småland


Kätabo hunting lodge ligger i det natursköna naturreservatet Fegen och har varit med i magasinet ”Gods och gårdar”. Här har du den småländska naturen precis runt hörnet och tillgång till roddbåt och kanot samt en egen badstrand. Gården har en mycket spännande historia som sträcker sig ända tillbaka till 1400-talet. Här får du ta del av fascinerande historier om soldater och Amerika-emigranter som levt och verkat på gården under årens lopp. Stefan som driver Kätabo hunting lodge var även med och startade Svenska jaktklubben och gården arrangerar olika typer av jakter.

Jaktstugan
Den mysiga jaktstugan är byggd i timmer på gammalt vis med handbilade mönsterpassade grova stockar med norska knutar, tätat med husmossa och gräs på taket. Stugan ligger på gårdsområdet med avskild tomt med vy mot gårdens hjorthägn. I den smakfullt inredda stugan med öppen spis kan du mysa framför en brasa på kvällen. Jaktstugan rymmer 4 personer.

Bild som illustrerar Katabo Jaktlodgen 1 Bild som illustrerar Katabo Allrum

Soldattorpet Nya Stursken
Under 1700-talet fanns det ett soldattorp på Kätabo gård som hette Stursken. År 2016 byggdes ett nytt torp upp i stil med det gamla soldattorpet. Torpet är rödmålat med vita husknutar och har en vacker farstukvist. Stugan är modernt utrustad men tapeter och inredning för tankarna tillbaka till 1700-1800-talet. Torpet ligger på gårdsområdet med avskild tomt med vy mot gårdens hjorthägn och betesmarker för gårdens får och rymmer 6 personer. 

Jakt
Kätabo Huntinglodge erbjuder på jakt på dovhjort, mufflon, änder, rådjur, vlidsvin, älg och småvilt. I gårdens hägn finns en fin stam av dovhjortar, allt från rejäla medaljhjortar till stång och spets, hindar, årskalvar och kapitala mufflon. Jakten bedrivs som vakjakt från jakttorn på utvalt vilt eller som ensam jägare, smygjakt. Även drevjakt, pyrschjakt och drevjakt kan anordnas efter förfrågan.

Upptäck
Natur 0 min
Fegens naturreservat 0 min
Vandring 0 min
Jakt 0 min
Bad 5 min
Fiske 5 min
Kanotuthyrning 20 min
Skeppshults gjuteri 25 min            
Golf 30 min
Isaberg 45 min                                                              
Ullared 50 min
High Chaparral 50 min            

Bild som illustrerar Katabo Soldattorpet 1 Bild som illustrerar Katabo 1