Bild som illustrerar Skeppshults Gjuteri

Fabriksrundan 14 okt - en unik shoppingupplevelse

Fabriksrundan 2023 – småländska produkter till småländska priser

Heldag med unik shopping

Den 14 oktober är det premiär för Fabriksrundan. Mellan kl. 10-15 öppnar våra fabriker upp sina lokaler och erbjuder försäljning av utställningsexemplar, andrahandssortering, utgående sortiment och rabatterade produkter. Följ med på rundvandring hos företagen, kika in bakom kulisserna, se demonstration av tillverkningen och såklart, shoppa loss.

Bild som illustrerar SMD Design 1 Bild som illustrerar Fabriksrundan Logo 2 (1) Bild som illustrerar Nordiska Plast Kundkorg

Erbjudanden på mat och boende 

Lyxa till shoppingrundan med god mat och övernattning på hotell. På kvällen kan du vila dina trötta shoppingben i ett naturinspirerat Spa.

 

Smålandsstenar hotell 

Starta din shoppingrundan med en härlig frukostbuffé på Smålandsstenar hotell för 119 kr/p. Hotellet erbjuder även 20% rabatt på din övernattning med rabattkoden "Fabriskrundan2023". 

Hestraviken Hotell - Spa - Restaurang 

Lyxa shoppinghelgen med en 2-dagar hotellvistelse på Hestraviken inklusive frukost, 2-rättersmiddag och tillgång till Riverside Spa.

Medverkande företag 

Essem Design
Hos Essem design i Anderstorp kan du fynda exklusiva hallmöbler t ex hatthyllor, skohyllor, krokar, kroklister, klädställ, tamburmajorer, sittbänkar, galgar, speglar mm. och lära dig mer om familjeföretaget och produktionen via en snitslad bana genom fabriken.

Adress: Nennesmovägen 9, Anderstorp

KEBA Sweden AB/Flexigarden
Här erbjuds kontorsmaterial och trädgårdsprodukter såsom odlingslådor, krattor, hinkar, spaljéer och mycket annat.

Adress: Skruvgatan 12, Smålandsstenar


Skeppshults gjuteri
I Skeppshults outletbutik kan du fynda Skeppshults egna sortiment av gjutjärn, allt från stekpannor och grytor till stövelknektar men även andrasortering från Kockums, textilier från Ekelunds och många andra leverantörer.

Adress: Bruksgatan 1, Skeppshult

Hestra Markis
Köp utställningsprodukter och returer inom utvändigt och invändigt solskydd. Följ med på öppet hus och guidad rundvandring i Hestra Markis fabriker.

Adress: Mogatan 42, Hestra

Liza shoes and bags
Liza shoes and bags designar och tillverkar olika skinnprodukter såsom plånböcker, börsar, väskor, skärp och inredningsdetaljer i läder. Under fabriksrundan kommer du att kunna fynda både egentillverkade produkter samt skor och väskor från välkända varumärken.

Adress: Järnvägsgatan 6, Gislaved

Bild som illustrerar Foto Essem Design Mg 8685 Bild som illustrerar Flexigarden

Isaberg förlag
På Isaberg förlag kan du fynda böcker inom flera olika genrer; mat & bakböcker, hälsoböcker, barnböcker, skönlitteratur, landskapsguider med mera. Under Fabriksrundan kommer Sveriges största paleobloggare och hälsorådgivare att signera sina matböcker och bjuda på smakprover.

Under lördagen kommer även Isabergs förlag att gästas av Övergårdens tvål som tillverkar handgjorda tvålar av enbart ekologiska råvaror.

Adress: Mogatan 26, 335 71 Hestra


Skeppshultsstegen
Skeppshultstegen är en av Sveriges ledande stegtillverkare. Här kan du fynda stegar för en mängd olika ändamål t ex byggstegar, tak- och fasadstegar, arbetsbockar- och pallar, loft- och bryggstegar mm.

Stegarna är tillverkade i svenskt aluminium och upprätthåller en enastående standard.

Adress: Svetsgatan 1, Skeppshult


Dalhem Garden
Hos Dalhem Garden kan du fynda planteringskanter, avskärmare, trädgårdsdekoration och planteringslådor samt Dalhems Gardenbox som blivit utsedd till ”Årets trädgårdsprodukt 2023”. Se även Lonneberg Design på samma adress.

Adress: Värnamovägen 1, Smålandsstenar

Lonneberg Design
Hos Lonneberg design kan du fynda inredning till hemmet, bland annat det välkända designträdet i metall med garanterad hållbarhet. Lonneberg erbjuder inredningsdetaljer i olika färger och storlekar för att passa ditt hem och fönster.

Under dagen är besökare välkomna att besöka produktionen och det otroliga lagret med över 500 inredningsartiklar. Se även Dalhem Garden på samma adress!

Adress: Värnamovägen 1, Smålandsstenar

BaooBaoo
Utförsäljning av snygga, unika skinnväskor för vardagen, jobbet eller resan. BaooBaoo har utvecklat sin egen stil, med eget skinn och en tanke om att erbjuda unikt designade skinnprodukter av hög kvalitet till ett attraktivt pris.

Adress: Fredsgatan 25, Värnamo

Bild som illustrerar Dalhem Garden Bild som illustrerar Lonneberg

Nordiska plast
Hos Nordiska plats hittar du ett av marknadens bredaste plastsortiment. Här kan du fynda snygga och smarta förpackning för hemmet, matlådor/matförvaring, glas, muggar skålar, kundkorgar mm.

AdressBorrgatan 6, Gislaved

 

Golvabia
Hos Golvabia hittar du allt inom golv; trägolv, textilgolv, kakel & klinker, ett av marknadens bredaste sortiment. Trägolven tillverkas i Anderstorp. 

AdressLånggatan 10, Anderstorp

 

Roupéz skidshop
Hos Roupéz hittar du ett komplett och brett sortiment av skidkläder för dam, herr och barn. Här finns allt du behöver till din skidåkning eller snowboardåkning; såsom skidjackor, skidbyxor, hjälmar, ryggskydd, handskar, mössor och strumpor.

Roupéz är även återförsäljare av Hestrahandsken.

Adress: Isabergstoppen, Hestra

 

By Rydéns
Hög servicenivå, unika kollektioner och omsorg för minsta detalj har gjort By Rydéns till ett starkt lysande varumärke på belysningsmarknaden. Under dagen säljs belysning för hemmiljö via By Rydéns butik Light Factory, belägen på samma adress.

Adress: Södergatan 45, Gnosjö

 

SMD Design
SMD Design arbetar med noga utvalda formgivare som delar synen att små detaljer gör helheten. SMD Designs produkter massproduceras inte utan de tillverkas och monteras för hand i fabriken i Reftele. Bland de mest populära produkterna finner du exempelvis, soffbord, speglar, skohyllor och vägghängare.

Adress: Idrottsvägen 4, Reftele

Bild som illustrerar SMD Design 2 (1) Bild som illustrerar Foto Golvabia Ribwallekmacchiato420038sovrumhalvsida

Kardemumma clogs
Smålands egen träskotillverkare! Här erbjuds träskor i en mängd färger och modeller samt inredning att ha både utomhus och inomhus.

Adress: Kävsjövägen 25, Hillerstorp

Cai AB
Strumpor för alla tillfällen! I Hånger har Cai designat och utvecklat strumpor sedan 1946. Allt från sköna strumpor för fest och vardag till slitstarka strumpor i flexibla material för hårt arbete och tufft friluftsliv.

Adress: Värnamovägen 48, Värnamo (Hånger)


By Shape Design
Heminredning för inom- och utomhusbruk. 2:a sortering och utvalda kombinationer. Tidlös design med genuint småländskt ursprung.

Adress: Repslagarevägen 3F, Värnamo

Hillerstorps Trä AB
Skandinaviens största tillverkare av trädgårdsmöbler. Här hittar du högklassiga utomhusmöbler till rabatterade priser, gäller utgående modeller.

Adress: Brogatan, 335 74 Hillerstorp


Kateha
Köp Katheas fantastiska mattor, både utgående modeller och utställnigsexemplar. Mattorna är producerade med hållbar textil, som tillverkas för hand vare sig de knyts, vävs eller tuftas. Varje matta är ett unikt hantverk. Under dagen kan du få en inblick i hur mattorna produceras, se verktyg och bildspel på plats.

Adress: Jönköpingsvägen 41, Värnamo

Bild som illustrerar Utekök Foto Alexander Hall Bild som illustrerar KATEHA Birds Nest Beige Setting

WHY Bags
WHY Bags väskor är tillverkade för hand av kapellväv och bilbälten som får ett andra liv. Nu finns en fungerande produktionsenhet i Rumänien vilket skapar arbetstillfällen och inkomster för människor som annars skulle ha svårt att hitta en anställning. Utförsäljning och tillfälle att se filmer hur produktionen går till.

Adress: Fredsgatan 25, Värnamo

DaloLindén AB
Husgerådsprodukter av plast, rostfritt och trä till hem- samt proffsanvändare. Här hittar du många bra kompisar till köket, så som potatisskalaren Jonas, twixit-klämman och vitlökspressen med renspiggar.

Adress: Silkesvägen 27, Värnamo


Knäckkokeriet i Lerdala
Visning av knäckkokeriet och hur tillverkningen av knäckklubbor går till. Försäljning av knäckklubbor samt nyslungad, fast och smaksatt honung.

Adress: Lerdala Pålshemmet 2, Värnamo


Blond Belysning AB
BLOND tillverkar och tillhandahåller armaturer av hög kvalitet, både när det kommer till ljusets funktion och design.

Adress:Silkesvägen 13, Värnamo

 

Bäckegårds

Hos Bäckegårds kan du fynda diverse lister och specialprodukter, både målade och obehandlade till ett rabatterat pris.

Bäckegårds är ett 42-årigt familjeföretag som grundades 1981. Från att ha varit ett litet listhyvleri har företaget de senaste åren växt i både lokaler och personalstyrka och är numera ett av Nordens bästa och mest flexibla hyvleri för specialtillverkade träprodukter.

Adress: Hestravägen 20, Burseryd

Bild som illustrerar 07022022 59A2324 Bild som illustrerar Nordiska Plast

En del av Gnosjöandan

Det är ingen slump att det finns så många företag i Gnosjöregionen. Näringslivet och företagandet här utstrålar en påtaglig anda där ingenting är omöjligt. Drivkraft och utveckling ligger i fokus och samarbeten utan krav är en självklarhet. Andan här är en del av Gnosjöandan - där ingenting är omöjligt.

Här går kunskap, kvalitet och design hand i hand och förs över från generation till generation. Långsiktighet och hållbarhet är ofta ledord i tillverkningen. Här produceras gjutjärnspannan du lagar mat i, potatisskalaren du har i köket, mattan på jobbet och kanske väskan du bär på axeln varje dag.

Vi är stolta över våra fantastiska fabriker och deras produkter som ofta exporteras världen över. Det här vill vi dela med oss av. Därför är just du välkommen till Fabriksrundan 2023!

Bild som illustrerar Fabriksrundan 2023 Genomförs Med Stöd Av Swedbank Genom Sparbankstiftelsen Alfa Bara Text Bild som illustrerar Swedbank Till Hemsidan