Bild som illustrerar Pelles I Sunnaryd

Pelles i Sunnaryd

Bo ett stenkast från sjön och upplev livet på landet

Pelles i Sunnaryd ligger ett stenkast från sjön Bolmen som är kantad av djupa tysta skogar. Sjön har över 300 öar och den största av dem är Bolmsö som är förbunden med fastlandet via en bro på ena hållet och en färja på det andra hållet. Gården drivs av familjen Johansson som arbetar med både skogsbruk och alpackor. I den lilla gårdsbutiken kan du köpa olika alpackaprodukter samt gården egna alpackagarn som tillverkats i deras eget garnmakeri.

Gården är en fantastisk plats för dig som vill uppleva livet på landet. Här får du möjlighet att ta del av lantlivet genom olika aktiviteter som arrangeras på gården. Du kan t ex testa på att vara bonde för en dag och hjälp familjen att ta hand om gårdens djur.

För dig som vill övernatta erbjuds boende i stallbyggnaden i ett bekvämt rum för fyra personer med pentry och eget badrum. På morgonen serveras en god frukost.

Bokningsbara gårdsaktiviteter:

Gårdsliv
Var med oss på gården och prova på gårdsskötsel. Den ena dagen är inte den andra lik. Djuren ska pysslas om och matas. Vem vet, du kanske har talang för bondelivet?

Upplev Alpacka
Introduktion om alpackan, fika, besök vid alpackapojkarnas hage & gårdsbutiken Enitaget, visning av spinning med alpackafiber. Tid 2h.

Eldhushistorier
En av gårdens byggnader har en spännande bakgrund. Vi berättar om dess historia och kanske blir det fler berättelser om skogens väsen eller gamla skrönor. Vi gör upp eld och kokar kaffe med tilltugg. Tidsåtgång ca 2h.

Skogsvandring
Vi går på stigar, skogs -och byvägar. Vi ser spåren efter stormen Gudrun och får höra berättelser om natur & kulturhistoria. Har vi tur får vi se några av skogens innevånare älgen, dovhjorten eller vildsvinet. Om vi är riktigt försiktiga, kan skogsrået eller vättarna visar sig... Ca 5 km, variation efter säsong.


Upptäck
Alpackagård 0 min
Vandring 0 min
Natur 0 min
Fiske 5 min
Bad 5 min
Bolmsöfärjan 5 min
Dravens naturreservat 15 min
Kanotuthyrning 20 min
Uppvärmd pool 35 min
High Chaparral 40 min
Gokart 40 min
Store Mosse 45 min
Isaberg 50 min

Bild som illustrerar Pelles I Sunnaryd Alpackor